Грузинска баница - хачапури

Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2005
Грузинска баница - хачапури
 
Необходими продукти:
600 г брашно
250 г кисело мляко
50 г масло
1 яйце
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1 яйце за намазване
400 г сирене
2 яйца


Начин на приготвяне:
1
Грузинска баница - хачапури
Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Киселото мляко се разбърква, в него се налива прясното мляко, добавя се яйцето и щом стане хомогенна течност, се налива в брашното. Омесва се тесто.
2
Грузинска баница - хачапури 2
Тестото се разделя на две и всяка част се разточва върху обилно набрашнен плот на тънка кора. Повърхността на корите се намазва с разтопено масло.
3
Грузинска баница - хачапури 3
Натрошеното сирене се разбърква с яйцата. Плънката се разпределя върху двете тестени кори и краищата им се прегъват навътре, така че да се получи пакетче. Поставят се в намазнени и набрашнени тави с отвора надолу.
4
Грузинска баница - хачапури 4
Баниците се пекат около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се обръщат и се намазват с разбито с 1 с. л. вода яйце. Печенето продължава при същата температура. Готовите баници може да се намажат с масло.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: