Гризини със семена

Разграбват се за секунди, затова се подсигурете с голямо количество
Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2012
Гризини със семена
 
Необходими продукти:
350 г брашно
200 мл хладка вода
1 ч. л. суха мая
3/4 ч. л. сол
2 щипки захар
1 ч. л. семе от копър
2 с. л. сусам
1 ч. л. маково семе
3 с. л. зехтин

за поръсване:
цвят от сол на вкус
зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гризини със семена

Брашното, подправките, маята и захарта се смесват. Прибавят се разбърканите вода и зехтин, и се посолява.

 


2
Гризини със семена 2

Всичко се разбърква и се замесва меко и еластично тесто (ако тестото стане твърдо, може да се долее малко вода). Оставя се на стайна температура, покрито с фолио или кърпа, да втаса за 1–1,5 часа.

 


3
Гризини със семена 3

После тестото се разделя на две равни части. От всяка част се нарязват 16–18 тънки ивици. Чрез издърпване се изтъняват и се овкусяват.

 


4
Гризини със семена 4

Слагат се в тави, на дъното на които има пергаментова хартия. Намазват се със зехтин и се поръсват с цвят от сол.

 


5
Гризини със семена 5

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 20 минути. Времето зависи и от тяхната големина.


 






Съвет: От тези продукти се получават 40 гризини.


Ако искате те да имат по-интезинвен вкус на маслини, използвайте зехтин „Екстра върджин”.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2014
Хрупкави останаха и на следващия ден...отново ще ги направя :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: