Гризини с маслини

Източник: миглена
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.01.2018
Гризини с маслини
 
Необходими продукти:
100 г краве масло (студено)
100 г бяло саламурено сирене
60 г кашкавал
60 г заквасена сметана
180 г брашно
70 г черни маслини (без костилки)
1 с. л. листенца розмарин


Начин на приготвяне:
1
В блендер или кухненски робот сложете заедно нарязаните на кубчета масло, сирене и кашкавал Добавете сметаната и смелете всичко.
2
Прибавете брашното и наситнения розмарин. Смелете отново, докато се получат маслени трохи.
3
Изсипете трохите на плота, прибавете наситнените маслини и оформете всичко като тесто. Не месете дълго, за да не се отдели водата от маслото от топлината на ръцете ви. Сложете тестото в найлонов плик и го охладете за половин час.
4
От тестото откъснете малки топчета, които с ръце оформете като гризини. Поставете ги в тава, с хартия за печене на дъното. Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете за около 15 минути. Сервирайте гризините студени.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2024
В рецептата не пише нищо за обръщане, но по време на печенето те стават запечени отдолу и белезникави отгоре, така че се налага да се обърнат, което се затруднява леко от залепналия на места кашкавал. Въпреки това ги правя втори ден поред, това е единственото, което децата ядат, докато боледуват от грип, така че благодаря за вкусната рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2018
Тази рецепта е страхотна, но би било коректно да бъде посочен източникът ѝ, а именно - сайтът на Йоли.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: