Гризини с лешници и семена

Приготвени с разнообразни подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно 00
50 г печени лешници
1 пакетче суха мая
1 с. л. зехтин
2 ч. л. сол

за поръсване:
50 г печени лешници
1 с. л. сусам
1 ч. л. семена кимион
1/2 ч. л. семена кориандър
1/2 ч. л. семена резене
1/4 ч. л. сол на люспи
1/4 ч. л. суха мента


Начин на приготвяне:
1
Гризини с лешници и семена
Брашното, накълцаните лешници, солта и зехтина се смесват в купа. Към тях се налива маята, разбъркана в 250 мл топла вода.
2
Гризини с лешници и семена 2
Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса на топло.
3
Гризини с лешници и семена 3
Кориандърът, кимионът, семената от резене, сусамът и лешниците се счукват в хаванче.
4
Гризини с лешници и семена 4
Прибавят се ментата и солта и се разбърква.
5
Гризини с лешници и семена 5
Тестото се разделя на 2 равни части. От всяка част се изрязват 20–24 тънки ивици. Изтъняват се чрез издърпване и се усукват на спирала.
6
Гризини с лешници и семена 6
Слагат се в тави, с пергаментова хартия на дъното. Намазват се със зехтин и се поръсват с ароматната подправка.
7
Гризини с лешници и семена 7
Пекат се около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Гризини с лешници и семена 8
Времето за печене зависи от големината на гризините.



Съвети:
Може да намажете гризините с разбит белтък, за да се залепят по-добре подправките по тях.
Друг вариант е да разбъркате тестото с подправките.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2017
Ако има някакъв млечен или сметанов сос към тях вкусът ще се допълва много добре :)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2017
Аз лично разточвам на голяма кора и режа ивици с ножа за пица. След това усуквам всяка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: