Грис халва с ананас

Бърз домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г грис от твърда пшеница (семолина)
100 г краве масло
50 г кашу
50 г стафиди
100 г захар
1 консерва ананас (400 г)


Начин на приготвяне:
1
Грис халва с ананас
Стафидите и натрошеното кашу се запържват за кратко в около 1 с. л. масло и се изваждат.
2
Грис халва с ананас 2
В същия съд се сипва грисът и се готви за кратко, като не бива да променя цвета си.
3
Грис халва с ананас 3
Наливат се около 400 мл вода и сокът от консервата. Сипва се захарта и се бърка енергично, за да не се получат бучки.
4
Грис халва с ананас 4
Когато грисът поеме течността, съдът се дърпа от огъня, прибавя се останалото масло и се разбърква добре.

5
Грис халва с ананас 5
След това се слагат стафидите, кашуто и кубчетата ананас и отново се разбърква.
6
Грис халва с ананас 6
Сместа се изсипва във форма за печене с пергаментова хартия на дъното и се оставя да се охлади.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
И моята смес не стана много стегната. И честно казано малко странен вкус има от ананаса.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2015
Вкусна рецептарецепта! Забележките ми са, че не ми се получи много стегната сместа и захарта ми е една идея по малко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: