Грис халва

Хранене на детето от 1 до 3 години
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2015
Грис халва
 
Необходими продукти:
1½ ч. ч. грис
1 ч. ч. захар
90 г краве масло
1 к. ч. смлени орехи


Начин на приготвяне:
1
Към захарта се добавят 2 ч. ч. вода и се сварява сироп.
2
Грисът се запържва до златисто в маслото и се залива с врящия сироп постепенно. Вари се 4–5 минути при непрекъснато бъркане.
3
Прибавят се орехите. Халвата се изсипва в подходящ съд и след като изстине, се нарязва или се оформя на малки топки с лъжичка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: