Гремолата с пресен лук

Подходяща за поширано или приготвено на грил пилешко месо или риба
Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 връзки пресен лук
1 лимон
6 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гремолата с пресен лук
Лукът се почиства, а перата му леко се подрязват.
2
Гремолата с пресен лук 2
Лимонът се реже на шайби. Лукът, резените лимон и целите, необелени скилидки чесън се поливат със зехтина, овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват.
3
Гремолата с пресен лук 3
Готвят се в сгорещен грил тиган от всички страни, докато леко омекнат.
4
Гремолата с пресен лук 4
След това скилидките чесън се обелват и се нарязват наситно, заедно с лимоните и пресния лук.
5
Гремолата с пресен лук 5
Смесват се с наситнения магданоз и се овкусява със сол и черен пипер.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: