Гръцки омлет с агнешки дреболии

Ако добре познатите омлети са ви омръзнали, пролетта можете да разнообразите с този вариант по гръцки
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2012
Гръцки омлет с агнешки дреболии
 
Необходими продукти:
800 г агнешки комплект
120 мл зехтин
1 връзка пресен лук
100 мл бяло вино
4–5 стръка копър
8 яйца
4 стръка мента
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гръцки омлет с агнешки дреболии

Агнешкия комплект сварява, оставя се да се охлади и се нарязва на кубчета.

 


2
Гръцки омлет с агнешки дреболии 2

Пресният лук се нарязва наситно и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавят се нарязаните субпродукти и всичко се запържва. Налива се бялото вино и се оставя да къкри около 10 минути, под капак, докато се изпари.

 


3
Гръцки омлет с агнешки дреболии 3

Яйцата се разбиват добре с бъркалка (може и миксер), копърът се нарязва и се добавя към тях. Овкусява се със сол и черен пипер. Сместа се сипва в тиган. Бърка се леко и съда се  слага в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 8 минути.

 


4
Гръцки омлет с агнешки дреболии 4

Готовият омлет се обръща върху чиния, поръсва се с нарязана мента и се поднася веднага.


 






Съвет: Към този омлет можете да поднесете бяло вино совиньон блан.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: