Гръцка мусака

Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2002
Гръцка мусака
 
Необходими продукти:
700 г патладжани
1 ч. л. риган
1 с. л. брашно
4 с. л. oлио (или зехтин)
1 глава лук
3 скилидки чесън
3 домата
30 г краве масло
400 г прясно мляко
500 г телешка кайма
1/4 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Гръцка мусака
Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок.
2
Гръцка мусака 2
След това се изплакват със студена вода, слагат се в намазнена тава, заливат се с малко олио и се пекат 20 минути при температура 200 градуса.
3
Гръцка мусака 3
Лукът и чесънът се нарязват наситно и щом омекнат, се прибавят нарязаните на кубчета домати. Задушава се, докато се сгъсти.
4
Гръцка мусака 4
След това се прибавя каймата и се подправя със сол, риган и канела.
5
Гръцка мусака 5
Белият сос се приготвя, като брашното се запържва в масло до златисто. След това се разрежда с прясно мляко, посолява се и се оставя да поври 3-4 минути.
6
Гръцка мусака 6
В глинен гювеч се слага каймата със зеленчуците, отгоре се подреждат патладжаните. Ястието се залива с белия сос и се пече 40-50 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Много вкусна , винаги харесвам патладжани .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: