Гръцка баница с крем

ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.07.2016
Гръцка баница с крем
 
Необходими продукти:
1 пакет готови кори за баница (на сач)
6 яйца
300 г захар
700 мл прясно мляко
125 г краве масло
4 с. л. брашно
10 г канела
100 г пудра захар
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:
1
Сваряваме прясното мляко.
2
Разбиваме 4 жълтъка, към които прибавяме 200 г захар и 4 с. л. брашно.
3
Сместа се прибавя към млякото и се сварява с постоянно разбъркване, до сгъстяване, като се прибавят 60 г масло и ванилия.
4
Готовият крем се оставя да се охлади за около 10 минути в съд със студена вода.
5
Четирите белтъка се разбиват на сняг с останалите 100 г захар. Прибавят се към охладения крем и се разбърква добре.
6
Нареждаме корите в намазана с масло тава, като първата кора намазваме с масло и поръсваме с канела, а втората намазваме обилно с крем. Редуваме по този начин, до изчерпване на корите, като с последната завиваме баницата.
7
Разбиваме 2 яйца и с тях заливаме баницата, като леко надупчваме корите с вилица.
8
Печем баницата 40 минути в загрята на 180 градуса фурна. При поднасянето поръсваме с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Много вкусно се получава
1.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2016
Вкусна, но доста калорична
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: