Гратин с пресни картофи и брезаола

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2010
Гратин с пресни картофи и брезаола
 
Необходими продукти:
200 г пресни картофи
200 г моркови
100 г червен лук
50 г брезаола (тънко нарязано обезсолено телешко месо)
2 яйца
100 мл готварска сметана
50 г скаморца (пушен кашкавал)
30 г рукола за украса
сол, черен пипер и зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Почистените и измитите пресни картофи, моркови и лук се режат на тънки филийки и се запържват със зехтин и сол за 10 минути, докато лукът омекне. Подреждат се в тава на пластове: ред картофи, ред моркови и ред лук, като се завършва с картофи.
2
Яйцата се разбиват с телена бъркалка заедно със сметаната, сол и пипер и с тях се залива гратина. Пече се 25–30 минути в загрята на 160 градуса фурна.
3
Гратинът се нарязва с метален пръстен. Получените форми се увиват с брезаола, покриват се със скаморца, нарязана на кръгчета и се пекат до златисто на 200 градуса.
4
Украсяват се с фритираната (запържена) рукола.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: