Грахов тарт

Подходящ за гарнитура и предястие, изкушава с хрупкава основа с аромат на джоджен и плънка от нежно пюре и шунка, запържена с чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
160 г краве масло
50 мл студена вода
1/4 връзка джоджен
1 щипка сол

за пълнежа:
250 г замразен грах
250 г пражка шунка
100 мл 100 мл животинска сметана
2 скилидки чесън
1 с. л. горчица
сокът от 1/2 лимон
2 яйца
1 с. л. краве масло
1 ч. л. сол за водата
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Грахов тарт

Брашното се смесва с маслото (трябва да е студено) и солта, и с ръце се претрива, докато се образуват фини трохи. Налива се водата и се поръсва ситно нарязаният джоджен.

 

 


2
Грахов тарт 2

Готовото тесто се разпределя по дъното и стените на малки форми за крем брюле. Отгоре във всяка се слага пергаментова хартия и морска сол. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 10 минути. След това солта и хартията се махат и се допича за още 10 минути.

 


3
Грахов тарт 3

Грахът се кипва във вода с 1 ч. л. сол, за около 3 минути. След това се шокира и се прецежда.

 


4
Грахов тарт 4

Пасира се и се смесва с животинската сметана, лимоновия сок, горчицата, сол и черен пипер. Накрая се слагат яйцата и всичко се пасира отново.

 


5
Грахов тарт 5

Шунката се нарязва на ивички и се запържва до златисто в маслото. Слага се чесънът, нарязан наситно.

 


6
Грахов тарт 6

Върху изпечените блатчета се разпределя запържената шунка, а отгоре се изсипва граховата смес. Пекат се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2014
Става, но не са ми любими.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
Как ги правите толкова красиви нещата :))))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: