Градинарски катми

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2005
Градинарски катми
 
Необходими продукти:
500 г брашно
400-500 мл хладка вода
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
1 пакетче суха мая
1 щипка захар
1 щипка сол
2 тиквички
1 патладжан
1 чушка
1 глава лук
6-8 с. л. олио
2-3 с. л. соев сос
200 г извара
2-3 с. л. кисело мляко
1/2 - 1 ч. л. червен пипер
1 щипка кимион


Начин на приготвяне:
1
Градинарски катми
Брашното, солта, маята и захарта се разбъркват, добавят яйцето и киселото мляко. Постепенно се налива водата. Разбива се до получаване на хомогенна смес. Оставя се да престои 30 минути.
2
Градинарски катми 2
Патладжанът се нарязва на ивици и се поставя в съд с подсолена и подкиселена с лимонов сок вода. Престоява 15 минути и се изплаква. Нарязва се на пръчици.
3
Градинарски катми 3
Лукът се карамелизира в предварително загрято олио за 3-4 минути. След това се изсипват нарязаните на пръчици тиквички. След 1-2 минути се добавя нарязаната на колелца чушка.
4
Градинарски катми 4
Готовите зеленчуци се изваждат, налива се останалото олио и в същия тиган се пържат патладжаните. Когато са готови, се връщат останалите зеленчуци. Полива се със соев сос и се посолява.
5
Градинарски катми 5
Кремът се приготвя, като всички посочени за него продукти се смесват в купа и се разбъркват добре.
6
Градинарски катми 6
Когато тестото втаса, се пържат катми. Намазват се с крем, пълнят се с плънката, завиват се и се сервират.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: