Градинарски качамак

Запечен на скара качамак с гарнитура от задушени гъби и грилирани зеленчуци с пресен доматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г инстантен качамак
100-150 г сирене
30 г масло
2 кубчета пилешки бульон
2 тиквички
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 патладжана
2 глави червен лук
150 г печурки
4-5 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 домат
6-7 стръка магданоз
6-7 с. л.олио
2-3 с. л. оцет
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Градинарски качамак
В тенджера се налива 2 л вода, стриват се бульоните и се кипва. Слага се маслото, изсипва се качамакът и се бърка енергично. Щом започне да се отделя от стените на съда, качамакът се изсипва в намаслена тава и се оставя да изстине.
2
Градинарски качамак 2
Патладжанът се нарязва на филийки, които се поръсват със сол и се оставят в подходящ съд за 30 минути, за да се отцеди горчивият им сок. След това се изплакват и се подсушават.
3
Градинарски качамак 3
Тиквичките се нарязват на филийки с дебелина 1/2 пръст и заедно с чушките, нарязаният на шайби лук и филийките патладжан се изпичат върху намазнен тиган или скара, като се намазняват, докато се пекат. Готовите чушките се задушават, обелват се и се режат надребно.
4
Градинарски качамак 4
Доматът за соса се обелва, наситнява се и се поставя в купа заедно със скълцания чесън и нарязаната надребно чушка. Сипват се олиото и оцетът, овкусява се със солта и наситнения магданоз и се оставя да престои.
5
Градинарски качамак 5
Гъбите се поставят върху алуминиево фолио, поливат се със зехтина и се посоляват. Загръщат се с фолиото така, че да се получи пакетче, и се задушават върху скарата.
6
Градинарски качамак 6
Зеленчуците се поставят в голяма купа, смесват се със соса и се оставят да престоят 30–60 минути.
7
Градинарски качамак 7
Качамакът се нарязва на парчета и се запича върху намазнената скара по 1–2 минути от всяка страна. Сервира се в порционни чинии, като до запечения качамак се слага от зеленчуците, гарнира се с гъбите и се поръсва с настърганото сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: