Гозба "Иванка"

Гост: Ваня Костова, Фамилия Тоника
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2006
Гозба
 
Необходими продукти:
400 г телешко месо
4-5 печурки
1 глава лук
1 кубче зеленчуков бульон
кашкавал за поръсване
50 г целина
30 мл бренди
1 връзка зелен лук
1 морков
1 ч. ч. ориз
1 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. куркума
1 кубче зеленчуков бульон
3 зърна бахар
1 щипка индийско орехче
1 щипка черен пипер
1 щипка канела
олио
4 домата
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 връзка магданоз
1 ч. л. масло


Начин на приготвяне:
1
Гозба
Месото се нарязва на малки кубчета, слага се в дълбок тиган с нагорещено олио и се запържва от всички страни, като се разбърква периодично.
2
Гозба
Лукът се нарязва наситно, гъбите – на кубчета. Прибавят се към месото, разбърква се и се похлупва. Оставя се да се задуши за около 20 минути. Подправя се с бахар, черен пипер, канела и индийско орехче.
3
Гозба
Морковът, целината и зеленият лук се нарязват наситно. В тенджера се налива гореща вода, слага се олио и морковът и целината се задушават. След това се прибавя лукът, разбърква се и се изсипва оризът.
4
Гозба
Подправя се с джоджен и куркума, наливат се 2 ч. ч. гореща вода и се разбърква. Вари се на тих огън, докато течността се изпари.
5
Гозба
Доматите, лукът и магданозът за соса се смилат в блендер. Доматената смес се задушава в тенджера с малко олио, посолява се. Чесънът се счуква и се прибавя към соса. Накрая се слага маслото, за да се сгъсти.
6
Гозба
Готовият ориз се смесва с месото. За да се оформи порция, навлажнена купичка се пълни с ястието, като се притиска добре с лъжица. След това се обръща в порционна чиния и образувалата се форма се полива с доматен сос. Поръсва се с настърган кашкавал и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: