Говежди бульон

Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2002
Говежди бульон
 
Необходими продукти:
1 говежди кокал
2 моркова
1/2 глава целина
1 праз
1 глава лук
1 ч. л. мащерка
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Говежди бульон
Кокалът се измива и се поставя в тава заедно с нарязаните наедро лук и моркови. Пече се около 1 час в силно загрята фурна при температура 190 градуса. Изважда се и се поставя в дълбока тенджера.
2
Говежди бульон 2
Залива се с вода и се вари 3-4 часа заедно с останалите зеленчуци и подправки. След това кокалът се отстранява, а бульонът се прецежда.
3
Говежди бульон 3
Бульонът се вари на силен огън, докато намали обема си до три пъти. След това се оставя да се охлади напълно.
4
Говежди бульон 4
Изстуденият бульон се налива във формички за лед и се оставя да се замрази. Ледените кубчета се подреждат в пликчета и се съхраняват.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: