Горнооряховско гърне

Гост: Петър Лазаров - Морския
Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2003
Горнооряховско гърне
 
Необходими продукти:
1 кг телешки жили
7-8 картофа
500-600 мл червено вино
3-4 моркова
1 домат
2 люти чушки
3 с. л. доматено пюре
7-8 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
4-5 зърна бахар
2 дафинови листа
1 връзка магданоз
1 връзка листа от целина


Начин на приготвяне:
1
Горнооряховско гърне
Измитите и изчистени телешки жили се поставят в гърнето. Прибавят се едро нарязаните картофи, доматът и морковите. Залива се с виното, слагат се накълцаните магданоз, целина и всички останали продукти и се разбърква.
2
Горнооряховско гърне 2
Гърнето се похлупва, капакът се запечатва с тесто и се пече при температура 150 градуса около 6–7 часа.
3
Горнооряховско гърне 3
СЪВЕТ: Течността в гювеча трябва да бъде 1 пръст над продуктите. Ако виното не е достатъчно, се долива вода.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
Да, може да се използва и свинско месо.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2015
Можели със свинско
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


279 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: