Гофрети

Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 18.12.2016
Гофрети
 
Необходими продукти:
200 мл прясно мляко
120 г брашно
2 яйца (размер М)
50 г краве масло
1 с. л. захар
1 щипка сол
1 ч. л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Маслото се разтопява и се оставя да поизстине.

2
Всички продукти се смесват в купа и се пасират, до хомогенизиране. Получава се смес, малко по-гъста от тази за палачинки.

3
Сместа се разпределя в силиконова форма за гофрети.
Пече се 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор).
4
Гофретите се изваждат от формата, обръщат се и се допичат в тава за още 10 минути.
5
Поднасят се, гарнирани по желание.


Съвет:
Ако не харесвате смесен вкус на сладко и солено, а искате да поднесете гофретите със солена плънка, в сместа сложете само 1 щипка захар, вместо 1 с. л.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


355 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: