Гофрети

Белгийска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.12.2008
Гофрети
 
Необходими продукти:
4 яйца
500 г брашно
400 мл прясно мляко
200 г краве масло
1 кубче мая
1 ванилия на прах
4-5 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Гофрети
Белтъците на яйцата се отделят от жълтъците и се разбиват с миксер на гъста пяна.
2
Гофрети 2
Прибавят се последователно жълтъците и 3 с. л. захар.
3
Гофрети 3
Останалата захар се разбърква с маята и 1 ч. ч. топло прясно мляко.
4
Гофрети 4
Слагат се 1-2 с. л. брашно и се разбива.
5
Гофрети 5
Изчаква се 10 минути, докато шупне маята, след което сместа се сипва при яйцата.
6
Гофрети 6
Разбърква се и се добавя предварително пресятото брашно.
7
Гофрети 7
Постепенно се сипват останалото прясно мляко и разтопеното краве масло.
8
Гофрети 8
Ароматизира се с 1 ванилия на прах и тестото се оставя да втасва на топло 1-2 часа (може и в хладилник за една вечер). От втасалото тесто се изпичат гофрети.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2015
Намазани с течен шоколад :))
1.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2013
Вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: