Гофрети "Лиеж"

Сладки гофрети, приготвени по белгийска рецепта, гарнирани със сос от круши и смлени ядки
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
125 г брашно
125 г масло
125 г захар
125 мл прясно мляко
1 ч. л. суха мая
1 щипка сол
2 круши
2-3 с. л. малинов конфитюр
2-3 с. л. захар
сокът от 1 портокал
50 г лешници


Начин на приготвяне:
1
Гофрети
Брашното се пресява и се смесва с маята.
2
Гофрети
Кравето масло се разтопява в микровълнова фурна, след което се сипва в захарта и се разбърква, докато тя се разтвори.
3
Гофрети
Яйцата се разбиват за кратко и се смесват с брашното. Посолява се, прибавя се маслото със захарта и се разбърква.
4
Гофрети
Налива се млякото и се бърка, докато се получи еднородна смес.
5
Гофрети
Портокаловият сок се кипва и към него се прибавят нарязаните на кубчета круши, захарта и малиновият конфитюр.
6
Гофрети
Варят се на тих огън няколко минути.
7
Гофрети
Сместа за гофретите се изпича в гофретник.
8
Гофрети
Лешниците се смилат с малко захар.
9
Гофрети
Гофретите се сервират, гарнирани със соса и ядките.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: