Гнездо от кайма и картофено пюре с кисели краставички

Бърза и ефектна рецепта
Източник: Лука Петричев
ТИТЛА: Чирак
Дата: 26.01.2016
Гнездо от кайма и картофено пюре с кисели краставички
 
Необходими продукти:
за каймата:
400 г кайма смес (60% свинско месо/40% телешко месо)
1 малка глава кромид лук
1 филия бял хляб
100 мл газирана вода
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
2 ч. л. кимион
1 ч. л. ронена чубрица
50 г кашкавал

за пюрето:
600 г картофи
50 г краве масло
200 мл прясно мляко

за украса:
3-4 кисели краставички
2 яйца

за украса:
маслини
кисели краставички


Начин на приготвяне:
1
Каймата се омесва с накиснатия в газираната вода хляб, настъргания лук и подправките.
2
Разделя се на две равни части, от които в намазана с олио тавичка се оформят две гнезда с еднаква дебелина на стените. Пекат се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, след което се изваждат.
3
Във всяко гнездо внимателно се чуква по една яйце. Поръсват се с настъргания кашкавал и се пекат още 10 минути.
4
Картофите се обелват, сваряват се в подсолена вода и се намачкват.
5
Прибавят се маслото, топлото прясно мляко, подправките и нарязаните на кубчета кисели краставички, и се разбърква до хомогенна смес.

6
Ястието се украсява с маслини и кисели краставички и се поднася топло.



Съвети:
Киселите краставички са солени, затова внимавайте с количеството сол.
Киселите краставички могат да се заменят с каперси.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: