Гнезда от кайма с доматен сос

Вкусни и ароматни
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.02.2016
Гнезда от кайма с доматен сос
Гнезда от кайма с доматен сос
 
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 глава лук
6-8 яйца
сол, черен пипер, кимион и чубрица на вкус

за соса:
3-4 домата
1 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
1 глава лук


Начин на приготвяне:
1
Каймата се омесва с подправките и се разделя на 6 или 8 топки, които се подреждат в намаслена тава.
2
Във всяка топка от кайма, с ръка или с лъжица, се оформя кладенче и вътре се чуква по 1 яйце.
3
Гнездата от кайма се пекат до готовност (около 20 минути) в предварително загрята фурна.
4
Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват за кратко.
5
Прибавят се доматите (нарязани на кубчета), 1 щипка сол и 1 щипка захар, и сосът се готви, докато се сгъсти.
6
Във всяка порция се слага от соса и отгоре по едно гнездо от кайма.


Съвети:
Вместо стар лук може да използвате 1 връзка пресен лук, а вместо пресни домати може да сложите домати от 1 голяма консерва.

По желание в соса може да сложите и гъби, като ги добавите след като запържите лука и чесъна, а след това изсипете доматите.

Сервирайте ястието топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: