Глазирано пиле

С джинжифил, соев сос, уиски и захар. Кулинарите вече усещат вкуса
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2013
Глазирано пиле
 
Необходими продукти:
1 пиле
4 скилидки чесън
100 г корен джинджифил
1/4 ч. ч. уиски
1/2 ч. ч. сол
1 1/4 ч. ч. захар
1 ч. ч. соев сос
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Глазирано пиле

Солта заедно с 1/4 ч. ч. от захарта се разтварят в 4 ч. ч. студена вода.

 


2
Глазирано пиле 2

Пилето се потапя в тази смес за 1 час. След това се изважда и се подсушава. Поръсва се с черен пипер.

 


3
Глазирано пиле 3

Чесънът и джинджифилът се нарязват наситно и се слагат в касерола с останалата захар, соевият сос и уискито. Кипва се.

 


4
Глазирано пиле 4

Пилето се слага в тава и се залива с част от соевата смес.

 


5
Глазирано пиле 5

Пече се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час, като на всеки 10–15 минути се маже с останалата смес.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2014
Стана много вкусно, но го пекох на малко по-високи градуси.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: