Глазирани телешки ребра

За истински ценители
Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки ребра
200 мл Ponti балсамов оцет от Модена
100 мл червено вино
50 г брашно
1 ч.л. сух чесън
1/2 ч.л. червен пипер
40 мл олио
20 г сухи горски гъби
2 броя дафинов лист
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
щипка канела
2 с.л. кафява захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Глазирани телешки ребра
Ребрата, лука и чесъна се нарязват.
2
Глазирани телешки ребра 2
Гъбите се заливат с 200 мл топла вода.
3
Глазирани телешки ребра 3
Брашното, сухият чесън и червеният пипер се смесват.
4
Глазирани телешки ребра 4
Нарязаните ребра се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в овкусеното брашно.
5
Глазирани телешки ребра 5
Ребрата се запържват до златисто в добре сгорещено олио.
6
Глазирани телешки ребра 6
Месото се изважда и в същата мазнина се запържват лукът и чесънът. Добавят се дафиновите листа и отцедените гъби, като водата се запазва.
7
Глазирани телешки ребра 7
Деглазира се с оцета и виното, наливат се 50 мл от водата, в която са киснали гъбите. Овкусява се с канела и захар и се разбърква.
8
Глазирани телешки ребра 8
Месото се връща в съда и се похлупва.
9
Глазирани телешки ребра 9
Пече се в загрята на 160 градуса фурна около 4 часа или до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: