Глазирани пилешки бутчета

Направо се топят в устата
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
200 г пасирани домати (от консерва)
2 с. л. меласа
1 с. л. соев сос
1 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. чили на прах
1/8 ч. л. карамфил
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Глазирани пилешки бутчета
Доматите се смесват с меласата, соевия сос, оцета, чесъна, кориандъра, чилито, карамфила и сол на вкус, и се разбъркват.
2
Глазирани пилешки бутчета 2
Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер.

3
Глазирани пилешки бутчета 3
Намазват се със зехтин.
4
Глазирани пилешки бутчета 4
Пекат се на на скара, на умерен огън, от всички страни.
5
Глазирани пилешки бутчета 5
Когато са почти готови, започват да се обръщат, като периодично се мажат с доматения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Канелика, меласа се предлага в био магазините.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2015
Меласата е гъст сладък сироп, и предполагам,че може да се замени с мед. Аз лично не я харесвам, слагам мед за такива сосове, при нас я продават във всички хранителни магазини, но в БГ не зная.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2015
От къде меласа? От години търся и в България още не съм виждала.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2015
По-добре става,когато бутчетата се обезкостят !!! Пробвал съм го и е НЕВЕРОЯТНА ВКУСОТИЯ. ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: