Геврекът на Баба Марта

Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г маргарин
1 жълтък
3 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. кисело мляко
2 1/2 с. л. захар
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. самардала
1/2 ч. л. сол
2 щипки копърово семе
сусамово и маково семе за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Геврекът на Баба Марта
Брашното се пресява в дълбока тава.
2
Геврекът на Баба Марта 2
Добавя се бакпулверът, брашното се поръсва със захар и сол и се разбърква.
3
Геврекът на Баба Марта 3
Прибавя се маргаринът и се замесва с помощта на вилица.
4
Геврекът на Баба Марта 4
След това се сипва киселото мляко, поръсват се копъровото семе и самардалата.
5
Геврекът на Баба Марта 5
Омесва се меко тесто.
6
Геврекът на Баба Марта 6
Тестото се разделя на равни по големина части, от които се оформят фитили.
7
Геврекът на Баба Марта 7
Фитилите се прегъват, така че да се получат гевречета. Готовите гевречета се подреждат в тава за печене.
8
Геврекът на Баба Марта 8
Жълтъкът се разбива в купа, налива се 1 с. л. студена вода и се разбърква.
9
Геврекът на Баба Марта 9
Гевречетата се намазват с разбития жълтък и се поръсват с маково или сусамово семе.
10
Геврекът на Баба Марта 10
Тавата се поставя в предварително загрята до температура 180 градуса фурна и гевречетата се изпичат за около 20-30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: