Гергьовско агне с булгур

Рецепта от Плиска
Източник: Бон Апети
Дата: 05.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка (2,6 кг)
1 агнешки комплект
300 г булгур (с варене)
100 г краве масло
2 връзки пресен чесън
2 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и зърна черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гергьовско агне с булгур
Агнешките дреболии се измиват със студена вода. Черният дроб се попарва във вряща вода за 2–3 минути.
2
Гергьовско агне с булгур 2
Останалите дреболии, без булото, се сваряват в подсолена вода – до готовност. След това се отцеждат и се нарязват на кубчета, включително и дробът. Бульонът се запазва.
3
Гергьовско агне с булгур 3
Лукът и чесънът се нарязват на едро. Запържват се в половината от маслото, докато омекнат.
4
Гергьовско агне с булгур 4
Слагат се дреболиите, запържват се, добавя се булгурът и се пържи за кратко, овкусява се с нарязаните на ситно джоджен и магданоз, наливат се 700 мл от бульона, подправя се със сол и черен пипер.
5
Гергьовско агне с булгур 5
Агнешката плешка се маже с останалото масло, овкусява се със сол, едро счукан черен пипер и червен пипер.
6
Гергьовско агне с булгур 6
Булгурът с дреболийките се слага в тава, върху тях се поставя плешката и се покрива с булото (ако има такова).
7
Гергьовско агне с булгур 7
Тавата се покрива плътно с алуминиево фолио. Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
8
Гергьовско агне с булгур 8
След около 4 часа, когато месото стане готово, фолиото се отстранява, и агнешката плешка се запича, докато получи хубава ароматна коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2018
Здравейте ! Супер сте,.... а. и супер стана,... ммм !!!
2.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2017
Миро, виж стъпка 7.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2017
Здравейте, Лора и Стоян ! Питане има относно тези рецепта Гергьовско агне с булгур .... Казвате на слаб огън, и дълго време Времето го казвате - 4 часа, ... а температурата , тя колко градуса е ?? Поздрави - Миро Минчев
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: