Гаспачо

Студена испанска супа за лятото
Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2011
Гаспачо
 
Необходими продукти:
3 големи меки домата
2 краставици
2 глави червен лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 скилидки чесън
3 филии хляб
2 с. л. оцет
100 мл зехтин
3 листа пресен босилек
сол и лют сос на вкус

за гарниране:
1/3 червена чушка
1/3 жълта чушка
1/2 зелена чушка
100 г краве сирене


Начин на приготвяне:
1
Гаспачо

Доматите се почистват от зелената част и се бланшират за 10 секунди в гореща вода. След това се слагат в купа с лед за кратко. Обелват се и се нарязват на парчета.


2
Гаспачо 2

Краставиците, чушките, лукът и чесънът се почистват и се нарязват наедро.


3
Гаспачо 3

Зеленчуците се слагат в купа, заедно със зехтина и оцета и се пасират за кратко.


4
Гаспачо 4

Прибавят се хлябът, лютият сос и босилекът и отново се пасира. Посолява се и се разбърква.


5
Гаспачо 5

Супата се прецежда и се оставя за 1 час в хладилник, да се охлади.


6
Гаспачо 6

Чушките за гарнирането се почистват и се нарязват наситно.


7
Гаспачо 7

Сиренето се нарязва на дребни кубчета.


8
Гаспачо 8

Супата се поднася гарнирана с чушките и сиренето.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: