Гаспачо

Източник: Бон Апети
Дата: 25.06.2003
Гаспачо
 
Необходими продукти:
4-5 едри домата
1 глава лук
1 краставица
1 скилидка чесън
1 печена червена чушка
2 с. л. олио
1 ч. л. винен оцет


Начин на приготвяне:
1
Гаспачо
Доматите се пекат цели на скара или барбекю. При тях се слага разрязаната на две и намазана с олио глава лук и се пече, докато се зачерви.
2
Гаспачо 2
Краставицата се обелва, настъргва се на ситно ренде и се поставя в купа. Добавят се нарязаната наситно скилидка чесън, изпечените и нарязани надребно лук и червена чушка и обелените и настъргани на ренде домати, след което всичко се разбърква.
3
Гаспачо 3
Зеленчуковата смес се прецежда в купа, като се претрива. Посолява се на вкус и се подправя с олио и оцет. Супата се сервира охладена и гарнирана със ситно нарязани пресни зеленчуци (краставици, домати, чушки) и сварено яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2022
Харесва ми тази рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


278 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: