Гаспачо от печени зеленчуци

В наситен цвят и с богат вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 18.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г домати (сорт „Рома“)
4 червени чушки
3 скилидки чесън
1 краставица
1 глава лук
1 тиквичка
1 царевица
2 филии хляб
80 мл зехтин „Екстра върджин“
1/4 ч. л. кимион
сокът от 1/2 лимон
лют сос, сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Гаспачо от печени зеленчуци
Лукът и тиквичката се режат на шайби, а доматите и червените чушки се разполовяват.
2
Гаспачо от печени зеленчуци 2
Зеленчуците и кочанът царевица се овкусяват с 20 мл зехтин, сол и черен пипер на вкус. Пекат се на грил и се охлаждат.
3
Гаспачо от печени зеленчуци 3
Хлябът също се запича на грил и се охлажда.
4
Гаспачо от печени зеленчуци 4
Зрънцата на царевицата се отделят.
5
Гаспачо от печени зеленчуци 5
Зеленчуците се пасират със скилидките чесън, кимиона, лимоновия сок, лют сос, начупения хляб, останалия зехтин, сол и черен пипер на вкус. Наливат се 600 мл студена вода. Смила се добре. Супата се охлажда.
6
Гаспачо от печени зеленчуци 6
Сервира се, поръсена с листенца магданоз и кубчета краставица.



Съвет:
Ако искате супата да е с по-гладка консистенция, я прецедете.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Получи се по-скоро като вкусна разядка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


353 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: