Гаспачо Кордовез

Източник: Бон Апети
Дата: 20.07.2004
Гаспачо Кордовез
 
Необходими продукти:
1 кг домати
2 червени чушки
2 краставици
1 ч. л. сух естрагон
2 с. л. оцет
4 скилидки чесън
1 ч. л. сол
4–5 с. л. зехтин
1–2 щипки захар
2 филии хляб
2 яйца


Начин на приготвяне:
1
Гаспачо Кордовез
Доматите се почистват и се подреждат в подходяща тефлонова тава заедно с чушките. Запичат се във фурна при температура 200–220 градуса, докато омекнат, след което чушките се почистват от семето.
2
Гаспачо Кордовез 2
Краставиците се обелват, естрагонът се накисва в оцета, а чесънът се наситнява. Печените домати и чушки, краставиците и чесънът се пюрират в кухненски робот и сместа се изсипва в голяма купа. Подправя се със солта, зехтина и накиснатия в оцета естрагон, разбърква се и с претриване се прецежда през цедка.
3
Гаспачо Кордовез 3
Супата се овкусява със захарта и се поднася охладена с печен хляб, нарязани на малки кубчета варени яйца и малко краставица.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2022
С разполовени пъдпъдъчи яйца става по-ефектно, иначе супата е вкусна както охладена, така и топла
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: