Гъши дроб с манатарки и радичо със сорбе от манго

Гост: Марко Дучке, главен готвач в Radisson SAS, Виена
Източник: Бон Апети
Дата: 21.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г гъши дроб
50 г манатарки
50 г печурки
4-5 листа радичо
2-3 листа зелена салата
2 ябълки
1 манго
5-6 с. л. зехтин
1-2 с. л. орехови ядки
балсамов оцет и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъши дроб с манатарки и радичо със сорбе от манго
Мангото се обелва, почиства се и се нарязва на парчета.
2
Гъши дроб с манатарки и радичо със сорбе от манго 2
Пюрира сe в блендер, след което се изстудява в хладилник за половин час.
3
Гъши дроб с манатарки и радичо със сорбе от манго 3
Гъбите се почистват и се нарязват наедро.
4
Гъши дроб с манатарки и радичо със сорбе от манго 4
Едната ябълка се нарязва на едри парчета и се пасира. Листата радичо също се нарязват наедро, а втората ябълка - на резени.
5
Гъши дроб с манатарки и радичо със сорбе от манго 5
Гъшият дроб се нарязва на филии, посолява се и се запържва за кратко в сух тиган.
6
Гъши дроб с манатарки и радичо със сорбе от манго 6
Гъбите се сипват в отделен тиган, поливат се с малко зехтин, посоляват се и се запържват за около 2 минути.
7
Гъши дроб с манатарки и радичо със сорбе от манго 7
Към тях се прибавят радичото, орехите и резените ябълка.
8
Гъши дроб с манатарки и радичо със сорбе от манго 8
След това се налива балсамовият оцет, ястието се сваля от котлона и се разбърква с пасираната ябълка.
9
Гъши дроб с манатарки и радичо със сорбе от манго 9
Листата зелена салата се накъсват в чиния и се поливат с балсамов оцет и зехтин. До тях се подреждат филийки изпържен дроб, върху които се сипват гъбите.
10
Гъши дроб с манатарки и радичо със сорбе от манго 10
Изстуденото пюре от манго отново се пасира и лъжичка от него се добавя към готовото ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: