Гарнитура от зеленчуци със свински кокали

Идеална за печеното коледно прасенце
Източник: Бон Апети
Дата: 25.12.2012
Гарнитура от зеленчуци със свински кокали
 
Необходими продукти:
Костите от 1 обезкостеното прасенце
5 стръка праз
1/2 глава целина
1 глава лук
2 скилидките чесън
3 моркова
3 с. л. олио
4–5 зърна бахар
2 дафинови листа
1/2 с. л. черен пипер на зърна
1 с. л. сух магданоз
1 с. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гарнитура от зеленчуци със свински кокали

Костите се сваряват за 2 часа с бахара,  дафиновия лист и черния пипер на зърна, като се отпенва и се отделя мазнината.

 


2
Гарнитура от зеленчуци със свински кокали 2

Месото, което е останало, се отделя от костите, а бульонът се запазва.

 


3
Гарнитура от зеленчуци със свински кокали 3

Празът се нарязвана шайби, целината – на кубчета, лукът – на полумесеци, чесънът – наситно, а от морковите с белачка се оформят ленти.

 


4
Гарнитура от зеленчуци със свински кокали 4

Зеленчуците се запържват в сгорещеното олио.

 


5
Гарнитура от зеленчуци със свински кокали 5

Добавя се месото и се овкусява с магданоза и мащерката.

 


6
Гарнитура от зеленчуци със свински кокали 6

Изсипва се в тава, наливат се 2–3 черпака от бульона от варенето, заравнява се и се запича в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. Поднася се с печено свинско.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: