Гърменски зелник

Гост: Маргарита Ралева
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2005
Гърменски зелник
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
4 яйца
1/2 кг кисело зеле
7-8 стръка праз лук
2 шепи сушен лапад
2 пилешки бутчета
1 ч. ч. ориз
1 к. ч. олио


Начин на приготвяне:
1
Гърменски зелник
Празът се нарязва на колелца. Зелето се нарязва на тънки ивици и се задушава в 1 к. ч. от олиото. Сушеният лапад се попарва в гореща вода, отцежда се и се нарязва наситно. Оризът се сварява.
2
Гърменски зелник 2
Пилешките бутчета се сваряват и се обезкостяват. Mесото се нарязва наситно, смесва се с киселото зеле, лапада и сварения ориз. Разбърква се добре и се поръсва със сол на вкус.
3
Гърменски зелник 3
Два листа от корите се поставят в намазнена тава. Слага се част от плънката и се покрива с други два листа. Процедурата продължава, докато плънката и корите свършат.
4
Гърменски зелник 4
Баницата се залива с разбитите яйца и се пече около 30 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса (до зачервяване).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: