Гърди по бургенландски

Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. гърди от фазан
100 г моцарела
50 г пиперен кашкавал
2 ивици бекон
2 зърна бахар
1 стрък розмарин
1 дафинов лист
2-3 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
черен пипер и сол за поръсване
150 г готово картофено пюре
50 г пащърнак
1 щипка индийско орехче
50 г мармалад от шипки
50 мл пенливо вино
1 ябълка
бял пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гърди по бургенландски
От гърдите се отстраняват мазнината и жилите. В месото се прави разрез като джобче, след това се посолява и се овкусява с черен пипер, а в разреза се поставят моцарелата и кашкавалът.
2
Гърди по бургенландски 2
Гърдите се увиват в бекона и се забождат с две шишчета. В тиган се слагат стрък розмарин, дафинов лист, 2 зърна бахар и няколко скилидки чесън. Налива се зехтинът и когато се сгорещи, се поставя месото. Пържи се за кратко от двете страни.
3
Гърди по бургенландски 3
Запържените гърди се поставят в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пекат около 20 минути.
4
Гърди по бургенландски 4
Пащърнакът се сварява, намачква се и на водна баня се смесва с готовото картофено пюре. Подправя се с индийско орехче и се посолява на вкус.
5
Гърди по бургенландски 5
За да се приготви сосът, шипковият мармалад се нагрява, в него се налива виното, прибавя се обелената и нарязана ябълка и се овкусява с бял пипер и сол. Разбърква се добре и се оттегля от котлона.
6
Гърди по бургенландски 6
В средата на порционна чиния се оформят три топки от пюрето, до тях се слагат готовите гърди, отстрани се сипва сосът и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: