Галетът на горския

С вкусна плънка с бекон и гъби и аромат на мащерка
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
120 г брашно от елда
1 яйце
сол на вкус
краве масло за пържене

за соса:
500 мл прясно мляко
200 г сирене „Ементал“
3 с. л. краве масло
3 с. л. брашно
1 щипка индийско орехче
сол на вкус

за гъбите:
500 г микс от пресни гъби
200 г бекон на кубчета
40 г краве масло
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Галетът на горския
Брашното от елда, солта и яйцето се разбиват с 350 мл вода, трябва да се получи гъсто палачинково тесто. Оставя се за 30 минути в хладилник.
2
Галетът на горския 2
От него в намазан с масло тиган се приготвят 6 палачинки. Готовите се покриват с кърпа или фолио, за да не изсъхват.
3
Галетът на горския 3
Маслото за бешамела се загрява и брашното се запържва в него, до златисто.
4
Галетът на горския 4
Постепенно се налива млякото и се бърка, докато сосът се сгъсти. Накрая се слага настърганият ементал, овкусява се със сол, черен пипер и индийско орехче.
5
Галетът на горския 5
Гъбите се измиват и се режат на парчета, лукът се нарязва на полумесеци, а чесънът се накълцва.
6
Галетът на горския 6
Кубчетата бекон се запържват в сух тиган. Когато се зачервят, се слага маслото.
7
Галетът на горския 7
Прибавят се лукът и чесън и се запържват.
8
Галетът на горския 8
След това се слагат гъбите и се готвят, докато намалят обема си, водата се изпари и станат златисти.
9
Галетът на горския 9
Овкусяват се със сол и листенца мащерка и се разбъркват с бешамела.
10
Галетът на горския 10
Плънката се разпределя върху палачинките, краищата им се прегъват навътре.
11
Галетът на горския 11
Подреждат се в тава и се запичат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за около 12 минути.
12
Галетът на горския 12
Поднасят се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2017
Здравейте, да оставих го. При пърженето се разпадаха. Мисля ,че спазих всичко по рецептата, освен ако малко повече от половин час съм го държала. Благодаря
2.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2017
Росица, изчака ли тестото да почине? Кога се разпаднаха палачинките - по време на пърженето или след като изстинаха?
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2017
Здравейте, спазих абсолютно точно рецептата за палачинките ,но за съжаление не се получиха ,разпадаха се .....каква може да е причината ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: