Галет с тиквички и сирене

Подвита пица
Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
220 г брашно
100 г краве масло
1/4 ч. л. сол
50 г заквасена сметана
сокът от 1/2 лимон
50 мл студена вода
брашно за поръсване

за плънката:
2 малки тиквички
200 г краве сирене
200 г пълномаслена извара
1 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Галет с тиквички и сирене
Брашното се смесва със солта и нарязаното на кубчета студено масло, и се претрива с ръце.
2
Галет с тиквички и сирене 2
Прибавят се сметаната и предварително смесеният с водата лимонов сок.
3
Галет с тиквички и сирене 3
Замесва се тесто и се оставя покрито в хладилник за 30 минути.
4
Галет с тиквички и сирене 4
Тиквичките се нарязват натънко по дължина и се посоляват.
5
Галет с тиквички и сирене 5
Стритият на паста чесън се смесва с натрошеното сирене, изварата, наситнената мащерка и зехтина.
6
Галет с тиквички и сирене 6
Тестото се разточва върху набрашнен плот и се прехвърля в кръгла тава, покрита с хартия за печене.
7
Галет с тиквички и сирене 7
Върху него се разпределя сместа със сирене, без да се нанася до края.
8
Галет с тиквички и сирене 8
Отгоре се подреждат предварително подсушените тиквички.
9
Галет с тиквички и сирене 9
Краищата на тестото се прегъват навътре.
10
Галет с тиквички и сирене 10
Галетът се пече 30 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2015
:)
8.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2015
Вчера направих рецептата, като доста я \"тунинговах\" спрямо наличността на продукти и вкуса на семейството. Така например, използвах брашно от лимец, а вместо извара - сложих малко повече сирене, яйца и маскарпоне. Вместо мащерка сложих пресен копър. Получи се много лек и изключително вкусен галет! Благодаря за рецептата!
7.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2015
Страхотна рецепта. Мъжът беше малко скептично настроен, но след като го опита остана изумен от вкуса и ме кара да го правя често.
6.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2014
Вкусен, лек става и за вечеря и за обяд плюс таратор и бяло вино например.
5.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2014
много е вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: