Гаджар халва

Индийска рецепта за халва с моркови
Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг моркови
250-300 г захар
750 мл прясно мляко
2 с. л. микс ядки (филирани бадеми, кашу) и стафиди
1 щипка смлян кардамон
1 с. л. пречистено масло (гхи)
кокосови стърготини за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Гаджар халва
Морковите се почистват и се настъргват.
2
Гаджар халва 2
Поставят се в предварително загрята тенджера и се запичат, като се бъркат.
3
Гаджар халва 3
Налива се млякото, съдът се похлупва и морковите се задушават 8-10 минути.
4
Гаджар халва 4
След това се добавя миксът от ядки и стафиди.
5
Гаджар халва 5
Сипва се захарта.
6
Гаджар халва 6
Подправя се с кардамон и се прибавя маслото.
7
Гаджар халва 7
Разбърква се и се задушава под капак, докато започне да се отделя от стените на съда (още около 15 минути).
8
Гаджар халва 8
Порциите се оформят с метален пръстен, гарнират се с ядки и се поръсват с кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2015
Кардамон*
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2015
Аз пък реших да го разпределя на порции в бурканчета. Кардамома и ядките замених с канела и орехи.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2014
Страхотно е! Индийската кухня е някаква магия! Аз обаче прибавих и малко шафран към млякото и \'\'халвата\'\' бързо, бързо изчезна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: