Гъби в соев сос

Идеалната гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 31.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г печурки
20 г пресен джинджифил
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
80 мл светъл соев сос
3 с. л. оризов оцет
2–3 с. л. кафява захар „Демерара“
1 ч. л. сухо чили на люспи


Начин на приготвяне:
1
Гъби в соев сос
Джинджифилът, чесънът и лукът се обелват и се нарязват на ситно.
2
Гъби в соев сос 2
В купа се смесват соевият сос, чилито, захарта и оцетът. Бърка се, докато захарта се разтвори.
3
Гъби в соев сос 3
Прибавят се лукът, чесънът и джинджифилът и отново се разбърква.
4
Гъби в соев сос 4
Гъбите се нарязват надлъжно на парчета с дебелина от 3–4 мм.
5
Гъби в соев сос 5
Бланшират се в кипяща, подсолена вода за около 30 секунди. След това се шокират в леденостудена вода. Отцеждат се много добре.
6
Гъби в соев сос 6
Мариноват се в получения дресинг поне за 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2019
Ако загрееш маринатата и ги затвориш в бурканче докато са топли, да дръпне капачката, може и по дълго да трае. Много ми харесаха. И става с различни видове гъби, не само печурки.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2017
Елена може да се съхраняват в хладилник, без проблем, до 1 месец.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2017
Колко време могат да се съхранят в хладилник? А следва ли да се промени рацептата, ако се използват гъби пачи крак?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: