Гъби в масло с копър и чесън

Източник: Радост
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.02.2020
Гъби в масло с копър и чесън
 
Необходими продукти:
500 г пресни печурки
125 г краве масло (или маргарин)
1 връзка копър
6 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Измийте хубаво гъбите и ако са по-стари, ги обелете. Ципата ще падне лесно, ако я подхванете от основата на капачето, там където започва пънчето.
2
Отрежете по 0,5 см от края на пънчето, тъй като тази част от гъбата изсъхва първа и е безвкусна.
3

Нарежете гъбите и пънчетата на средно големи неправилни парчета и ги пуснете в уок, по възможност с тефлоново покритие, на чието дъно сте поставили бучката масло.
4
Сложете тигана върху котлона и включете на умерен огън. Разбърквайте веднага след като маслото започне да се топи, така че всички гъби да имат възможност да поемат от него. Когато започнат да пускат водата си, похлупете ги и ги оставете да се готвят. Нека огънят не бъде много силен. Не забравяйте да разбърквате през 5-6 минути с дървена лъжица или шпатула, за да не нараните покритието на тигана.
5
Докато гъбите се готвят, обелете чесъна и го счукайте в хаванче с щипка сол. Ако използвате преса за мачкане на чесън, не го солете. Измийте хубаво и нарежете на ситно копъра.
6
След 20-25 минути водата от гъбите трябва да е започнала да извира. Без да спирате котлона, сипете солта и черния пипер и разбъркайте. Оставете да се овкусят за 2-3 минути и спрете огъня.
7
Без да махате тигана от котлона добавете чесъна и копъра. Разбъркайте отново и поднесете ястието горещо.

* Имайте предвид, че когато гозбата изстине, маслото ще се втвърди и гъбите ще станат неприятни за ядене. Така че съветът ми е да ги сготвите непосредствено преди консумация или да имате готовност да ги затоплите след това, ако се наложи.

* Ястието е подходящо както за гарнитура към месо, така и за основно, с което да изпиете чаша тежко червено вино.


Съвет:
* Имайте предвид, че когато гозбата изстине, маслото ще се втвърди и гъбите ще станат неприятни за ядене. Така че съветът ми е да ги сготвите непосредствено преди консумация или да имате готовност да ги затоплите след това, ако се наложи. * Ястието е подходящо както за гарнитура към месо, така и за основно, с което да изпиете чаша тежко червено вино.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2022
Прекрасна рецепта,вкусна класика,мерси!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: