Гъби със зеле на тиган

Лесно и бързо постно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г печурки
300 г зеле
30 мл бяло вино
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
1 люта чушка
2 с. л. тъмен соев сос
1 ч. л. пушен червен пипер
4 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Гъби със зеле на тиган
Зелето се нарязва наедро.
2
Гъби със зеле на тиган 2
Гъбите се обелват и се режат натънко.
3
Гъби със зеле на тиган 3
Лукът се реже на ивички, а чесънът и чушката – наситно.
4
Гъби със зеле на тиган 4
Лукът се запържва в сгорещеното олио.
5
Гъби със зеле на тиган 5
Прибавя се чесънът.
6
Гъби със зеле на тиган 6
След това се слагат и гъбите.
7
Гъби със зеле на тиган 7
Щом и гъбите се запържат, се слага зелето и също се оставя да се запържи. Прибавя се чушката, поръсва се с червения пипер, наливат се соевият сос и виното, и ястието се оставя на огъня, докато течността се редуцира.

8
Гъби със зеле на тиган 8
По желание се поднася с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2016
Лесно и вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
да
2.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
Благодаря за рецептата, много вкусно стана!
1.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2015
Сготвих, и се оказа, че наистина комбинацията гъби със зеле постно е много вкусно! Благодаря за рецептата
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: