Гъби с моцарела и копърово песто

Можете да ги поднесете като предястие, а ако добавите салата, са и чудесно основно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2013
Гъби с моцарела и копърово песто
 
Необходими продукти:
1,2 кг големи печурки
250 г сирене „Моцарела”
100 г сушени домати, мариновани в зехтин
4 яйца (размер L)
120 мл олио
1 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
6 филии хляб за овалване

за копъровото песто:
2 връзки копър
50 г сурови орехови ядки
сокът от 1/2 лимон
150 мл зехтин „Екстра върджин”
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъби с моцарела и копърово песто

Печурките се почистват от пънчетата и се обелват, а след това се разрязват надве, като филии.

 


2
Гъби с моцарела и копърово песто 2

В купа се разбиват яйцата, в дълбока чиния се поставя  брашно, смесва със сухия чесън, сол и черен пипер. В друга чиния се слагат хлебните трохи. Гъбите се потапят за кратко в студена вода, след това в брашно, яйца и накрая в хлебни трохи.

 


3
Гъби с моцарела и копърово песто 3

Пържат се в сгорещено олио от двете страни до златисто, след това се поставят върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.

 


4
Гъби с моцарела и копърово песто 4

Моцарелата и доматите се накъсват. В тава се  подреждат едно върху друго парче панирана гъба, отгоре моцарела и малко сушени домати, гъба, а върху нея моцарела, общо три пъти, като се завършва с моцарела. Слага се дървено шишче,  за по- голяма стабилност.

 


5
Гъби с моцарела и копърово песто 5

Така подготвените гъби се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, докато сиренето се разтопи – около 5 минути.

 


6
Гъби с моцарела и копърово песто 6

Дръжките на копъра се отрязват, а листата се пасират с останалите продукти за пестото, като ако е неоходимо се наливат около 2 с. л. студена вода. Гъбите се поднасят с копъровото песто.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2015
Толкова са вкусни.Невероятна рецепта.Обичам гъби и определено това е един страхотен начин за приготвянето им.Не съм правила пестото,но другия път може да опитам и с него.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
На всички много им хареса а и на мен също макар че не обичам много гъпи, но стана страхотно :))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: