Гъби с бразеола и винен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2010
Гъби с бразеола и винен сос
 
Необходими продукти:
600 г манатарки
300 г печурки
100 мл бяло вино
2 скилидки чесън
3–4 стръка магданоз
2 стръка мащерка
4 с. л. зехтин
150 г брезаола
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Манатарките се режат на две или на четири, сотират се за 4–5 минути, добавят се накълцаният чесън, гъбите, нарязани на половинки, и наситнените мащерка и магданоз. Запържва се 3–4 минути.
2
Сипва се виното и се задушава при постоянно бъркане 4–5 минути. Добавя се нарязаната на ленти брезаола и се бърка още 4–5 минути, като се овкусява със сол и пипер. Ястието се сервира горещо.
 
Съвет:

Може да се поднесе с бяло вино или розе.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: