Гъби на плоча със сос „Чимичури“

Апетитно (пред)ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 05.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 големи печурки (бели и кафяви)
100 мл зехтин
50 мл тъмен балсамов оцет
2 скилидки чесън
1 ч. л. кимион на зърна
1 щипка пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за соса „Чимичури“ с авокадо:
1 авокадо
1 връзка магданоз
2 скилидки чесън
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен риган
50 мл зехтин
30 мл оцет
1/2 ч. л. сол
1 щипка сухо чили (без семки)


Начин на приготвяне:
1
Гъби на плоча със сос „Чимичури“
Пънчетата на гъбите се махат. Шапките се обелват или се почистват добре с четка.
2
Гъби на плоча със сос „Чимичури“ 2
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърква със зехтина и оцета. Сместа се овкусява с пушения пипер, стрития кимион, сол и черен пипер на вкус.
3
Гъби на плоча със сос „Чимичури“ 3
Гъбите се заливат с маринатата и се оставят да се овкусят за 5–10 минути.
4
Гъби на плоча със сос „Чимичури“ 4
Готвят се около 5 минути на силно сгорещена чугунена плоча или тиган. След това се запичат за 2–3 минути на горно ниво в силно загрята фурна.
5
Гъби на плоча със сос „Чимичури“ 5
Пресният лук за соса се нарязва на едро и се смила в блендер с магданоза, ригана, чесъна, зехтина, оцета, чилито и солта.
6
Гъби на плоча със сос „Чимичури“ 6
Авокадото се реже на кубчета и се разбърква с готовия сос „Чимичури“. Гъбите се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2019
Много вкусно и лесно за приготвяне, ще остане една от любимите ни рецепти!
1.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2018
Вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: