Гъбени пелмени в зеленчуков бульон

Източник: Бон Апети
Дата: 04.02.2003
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон
 
Необходими продукти:
300 г брашно
1 яйце
1/2 ч. л. сол
1 шепа сухи манатарки
1 малка глава кромид лук (настъргана на ренде)
30 г масло
2 моркова
1 глава кромид лук
3 стръка праз лук
2-3 клонки целина
1/2 глава целина
1/4 връзка магданоз
1 суха чушка
1 с. л. соев сос
2-3 с. л. олио
2 щипки натриев глутаминат


Начин на приготвяне:
1
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон
Манатарките се заливат с гореща вода и престояват в нея 10 минути. След това се нарязват на много дребно. Запържват се в маслото за 1-2 минути заедно с лука, посоляват се. Оставят се да изстинат.
2
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон 2
Морковите, лукът, празът и главата целина се нарязват наедро и се поставят в тенджера. Заливат се с 2 л студена вода и се кипват. Варят се 20 минути на тих огън.
3
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон 3
Сухата чушка се пече на плоча (сух тиган) и се стрива. Поставя се при зеленчуците заедно с целината на листа, олиото и магданоза, нарязан наситно. Вари се 10 минути. След това бульонът се прецежда и запазва.
4
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон 4
В брашното се прави кладенче и в него се слагат солта и яйцето. Налива се малко вода и се омесва еластично тесто. След като почине, тестото се разточва на тънък лист.
5
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон 5
От разточеното тесто се изрязват кръгчета с диаметър 4 см. В средата на всяко се поставя по малко от плънката и се прегъва на две, след това – на още две, като краищата се притискат добре.
6
Гъбени пелмени в зеленчуков бульон 6
Бульонът се кипва и в него се пускат пелмените. Варят се на тих огън 3-5 минути или докато изплуват на повърхността. Прибавят се натриевият глутаминат и соевият сос. Преди сервиране се поръсва с листа магданоз и целина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: