Гъбена супа с тортелини и спанак

Богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г бейби спанак
250 г печурки
250 г тортелини със сирене
50 г сирене „Пармезан“
1 1/2 л зеленчуков бульон
100 мл животинска сметана
100 мл бяло вино
2 стръка мащерка
2 скилидки чесън
1 глава лук
4 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа с тортелини и спанак
Гъбите се почистват и се режат на четвъртинки. Запържват се в половината масло до златисто. Изваждат се и се оставят настрана.
2
Гъбена супа с тортелини и спанак 2
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в същия съд с останалото масло.
3
Гъбена супа с тортелини и спанак 3
Добавя се брашното и щом и то се запържи, се наливат виното и бульонът.
4
Гъбена супа с тортелини и спанак 4
След като супата кипне, се добавят тортелините и наситнената мащерка. Вари се 8–10 минути или според указанията върху опаковката на тортелините.
5
Гъбена супа с тортелини и спанак 5
Настъргва се пармезанът, прибавят се спанакът и сметаната. Супата се готви още 2–3 минути. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Гъбена супа с тортелини и спанак 6
Преди да се поднесе, в нея се изсипват и запържените гъби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: