Гъбена супа с тъмна бира и ечемик

Ден на Св. Патрик
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2008
Гъбена супа с тъмна бира и ечемик
 
Необходими продукти:
250 г гъби
100 г ечемик
250 мл тъмна бира
2 скилидки чесън
1 глава лук
4 с. л. зехтин
2 ч. л. зеленчуков бульон
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа с тъмна бира и ечемик
Лукът се нарязва наситно и се запържва в нагорещения зехтин.
2
Гъбена супа с тъмна бира и ечемик 2
Скилидките чесън се смилат с помощта на преса и се прибавят към лука.
3
Гъбена супа с тъмна бира и ечемик 3
Добавя се ечемикът, разбърква се и се слагат нарязаните на филии гъби.
4
Гъбена супа с тъмна бира и ечемик 4
Бульонът се разтваря в 500 мл гореща вода и с него се заливат зеленчуците.
5
Гъбена супа с тъмна бира и ечемик 5
Сипва се тъмната бира и се оставя да ври на тих огън около 40 минути. Сварената супа се овкусява със сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: