Гъбена супа с овесени ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Гъбена супа с овесени ядки
 
Необходими продукти:
200–250 г гъби
1 ч. ч. овесени ядки
1 чушка
4 стръка пресен лук
1 стрък чесън
50 г маргарин
1 с. л. брашно
магданоз
1 дафинов лист
1–2 щипки естрагон
1/2 ч. л. майорана


Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа с овесени ядки
Кипва се 1–1,5 л вода. Гъбите се нарязват и се запържват в маргарина за 3–4 минути.
2
Гъбена супа с овесени ядки 2
Чесънът и лукът се режат на колелца и се прибавят при гъбите заедно с нарязаната чушка и брашното.
3
Гъбена супа с овесени ядки 3
Сипват се още около 500 мл вода, подправя се с дафиновия лист и сол и се вари 15 минути.
4
Гъбена супа с овесени ядки 4
След това дафиновият лист се изважда и в супата се добавят овесът, естрагонът, майораната и накълцаният магданоз. Щом отново кипне, варенето продължава още 3–4 минути, след това супата се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: