Гъбена супа с картофи

Много аромат и вкус на едно място
Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г стари картофи
1,2 л пилешки бульон
1 стрък праз
1 морков
1 дафинов лист
500 г кафяви печурки
40 г краве масло
40 мл зехтин
100 мл животинска сметана
1 с. л. брашно
1 жълтък
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа с картофи
Нарязаните наситно праз и морков се запържват в половината от маслото и зехтина.
2
Гъбена супа с картофи 2
Налива се бульонът и се слага дафиновият лист.
3
Гъбена супа с картофи 3
Прибавят се и обелените и нарязани на кубчета картофи и се готви, докато зеленчуците омекнат.
4
Гъбена супа с картофи 4
Гъбите се почистват с влажна кърпа и се нарязват натънко, заедно с пънчетата.
5
Гъбена супа с картофи 5
Запържват се на няколко пъти в останалите масло и зехтин, на силен огън, до златисто.
6
Гъбена супа с картофи 6
Слагат се в супата и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Гъбена супа с картофи 7
Сметаната се разбива с брашното и жълтъка.

8
Гъбена супа с картофи 8
Към сместа се сипва един черпак от бульона, за да се уеднаквят температурите.
9
Гъбена супа с картофи 9
Застройката се налива в супата, разбърква се и съдът се дърпа от огъня.
10
Гъбена супа с картофи 10
Супата се поднася поръсена с наситнен копър.




Съвет:
Ако имате, прибавете и сушени манатарки за аромат. Към застройката по желание прибавете и няколко капки лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2024
Чудно вкусна и сгряваща супа.
15.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2020
Великолепна!
14.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2019
Много добре се получи супата и всички я харесаха.
13.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2018
Вкусно
12.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2018
Определено се получи много вкусна супа. Добавих сушени манатарки и домашно пилешко месо. А копърът при сервирането придава страхотен завършек на супата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: