Гъбена супа по критски

Семпла гъбена чорба, която си заслужава да опитате
Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г бели печурки
500 г кафяви печурки
1 глава лук
50 мл бяло вино
1 връзка пресен лук
1 връзка копър
1 жълтък
100 мл зехтин „Екстра върджин”
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа по критски
Гъбите се почистват и се режат натънко, а пресният лук и копърът се наситняват.
2
Гъбена супа по критски 2
Старият лук се наситнява и се запържва в зехтина.
3
Гъбена супа по критски 3
Добавят се гъбите и също се запържват.
4
Гъбена супа по критски 4
Наливат се виното и 1,2 л вода и се готви 20 минути.
5
Гъбена супа по критски 5
Добавят се пресният лук и копърът и се готви още 15 минути, под капак.
6
Гъбена супа по критски 6
Жълтъкът се разбива с лимоновия сок и към тях се налива малко от супата, за да се темперира жълтъкът. След това застройката се добавя към супата.
7
Гъбена супа по критски 7
Овкусява се със сол и прясно смлян черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2014
Стана просто страхотна! При поднасяне сложих и чеснови кротони, малко зелен лук и винен оцет (:
2.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2014
Направих я с олио вместо със зехтин. Според мен, със зехтин щеше да стане още по-вкусна!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2014
Изглежда вкусна......
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: